Banánovo-mandlový dort

Banánovo-mandlový dort s čokoládovou polevou
Suroviny na 20 cmovou dortovou formu:
Dort:
– 3 ks zralých banánů
– 1 šálek hladké mouky
– 1/2 šálku mandlí
– 1/2 šálku ovesné mouky (namělte si ovesné vločky v robotu)
– 1/4 šálku mléka (nejlépe rýžové)
– 6 PL kokosového oleje (rozpuštěného)
– 6 PL třtinového cukru ( může být i klasický)
– 1 čl. kypřicího prášku
– 1 čl. sodabikarbony
– 1/2 čl. soli
– 1 lusk vanilky (vyškrábat vnitřek)
Čokoládový krém:
– 50 g třtinového cukru
– 40 g kokosového tuku
– 20 g kakaového prášku
– 1 PL madlového másla ( může být nahrazeno arašídovým máslem)
– trocha mléka
– špetka soli
POSTUP:
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Dortovou formu si vyložte pečícím papírem.
- Všechny suroviny na dort vložte do velké mísy kuchyňského robota Magimix a zpracovávejte velkým nožem až do té doby, dokud nezískáte hladké, jemné těsto, které pak nalijte do připravené dortové formy.
- Pečte v troubě 45-60 minut. Jehlou zkontrolujte propečenost těsta, které pak nechte ve formě vychladnout.
- K čokoládovému krému zahřejte v nádobě cukr s kokosovým tukem, solí, mandlovým máslem a kakaem. Přilijme trochu mléka a vypracujme do hladka.
- Sundejte ze sporáku a vlažný krém nanesme na dort.