HALUŠKY SE ŠPENÁTU

HALUŠKY SE ŠPENÁTU

Nyní se s vámi podělím o můj nejoblíbenější jarní recept, ve kterém naleznete jarní zeleniny vypěstované ve vlastní zahrádce.


CIZRNOVÁ OMELETA

CIZRNOVÁ OMELETA

Cizrnová omeleta je jídlo, na kterém si skutečně otestujete kvalitu své pánve, nakolik se velmi těžko dá upéct aniž by se neroztrhla. Ale na pánvích Swiss Titan to určitě dokážete! Cizrnová omeleta je bohatá na bílkoviny a je vhodná na snídaně, oběd nebo večeři. Můžete si ji dokonce vzít s sebou na piknik nebo do sendviče - představte si, že si chleba natřete majonézou, přidáte list ze salátu, plátek rajčete, omeletu složenou do trojúhelníku a pak na ni položíte druhý krajíc chleba. Hmmm ... zní to docela dobře, že?


Rýžové těstoviny se zeleninou a fazolemi

Rýžové těstoviny se zeleninou a fazolemi

Toto je jeden z našich oblíbených obědů ve všední den, protože je připraven za půl hodiny a suroviny můžeme obměňovat podle naší komory, resp. naší chladničky.


Fazolová rýže

Fazolová rýže

Jednou z nejjednodušších jídel pro ty, kteří preferují rostlinnou stravu, je fazolová rýže. Pokud je toto jídlo správně ochucené, okamžitě na vás působí mexicky. Můžete si jej libovolně upravovat podle toho, jaké suroviny máte doma. Bleskově rychlé jídlo, když máme na vaření opravdu pouze 20 minut.


Hummus z bílých fazolí s pažitkou

Hummus z bílých fazolí s pažitkou

Přinášíme vám snadno proveditelnou hummusovú pomazánku, kterou nyní nepřipravíme tradičně z cizrny, ale z bílé fazole. Můžete použít jakoukoliv vařenou bílou fazole. Proto je nejlepší bílá, protože pažitka ji pak nádherně zbarví pěknou zelenou barvu. Hummus je možné ochutit jakýmkoli zeleným pepřem, lze jej obarvit pečenou řepou, pečenou dýní, či pečenou mrkví. Můžeme ho natřít na chléb, krekry, dipovou zeleninu (paprika, řepa, okurky, ředkvičky). Díky své jarní barvě vypadá tento hummus na velikonočním stole opravdu dobře. Tuto fazolovou verzi jsme vylepšili tak, že jsme do něj přidali veganský jogurt, ale i bez něj je velmi chutný.

|