Dýňové placky

Dýňové placky

Zbožňujete placky a rádi s nimi experimentujete? Ať se líbí jedna alternativa, kde místo brambor použijete dýni. Chutná skvěle!


Těstoviny s paprikovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou

Musím konstatovat, že tohle je fantastické podzimní jídlo. Pomocí mixéru Power Blender získá paprika dokonalou konzistenci. Sezóna červených paprik je v plném proudu, takže je ideální doba k vyzkoušení tohoto receptu.

Samotná omáčka se připravuje velmi rychle a lze ji dokonce po rozmixování vložit do sklenice a v chladničce uchovat 3 dny. Je dobrá nejen na těstoviny, ale i do pečených brambor nebo pokud omáčku necháte hustší, je velmi lahodná i natřená na topinky. Na plech jsem dala papriku, cibuli, česnek a pokapala jsem je olivovým olejem a červeným vinným octem a když se to upeklo, tato zkaramelizovaná šťáva byla nejchutnější! I tu jsem samozřejmě nalila do mixéru, neboť dodala omáčce kyselost a kořenitost. Určitě vyzkoušejte!


Dýňově čokoládový chléb

Dýňově čokoládový chléb

Díky dýni a banánu je těsto tohoto chleba tak jemné, že po prvním plátku budete chtít další a další. Toto je typický podzimní dezert, který musíte vyzkoušet!


Pumpkin Latte

Pumpkin Latte

Neváhejte a upečte si dýni, abyste si raz-dva namíchali svůj ranní horký nápoj. Lahodné, pěnové, pikantní...třeba víc?


Čalamáda bez konzervantů pomocí Magimix

Čalamáda bez konzervantů pomocí Magimix

Po velkém letním zavařování jsou zde ještě podzimní povinnosti. Díky kuchyňskému robotu Magimix jsme 12 kg zeleniny nakrájeli velmi rychle (krájení nožem by trvalo velmi dlouho), pak už jen stačilo zeleninu smíchat ve velké míse se solí a třtinovým cukrem, aby pustila šťávu. Potom přišla na řadu kyselina vinná (pomáhá kyselosti - přírodní regulátor kyselosti a antioxidant) a ocet. Hotovou čalamádu jsme dali do sterilizovaných lahví, které pak skladujeme v chladné tmavé místnosti až rok. Po otevření uchovávejte v chladničce.


RAW BROWNIE (BEZ LAKTÓZY, BEZLEPKU, VEGÁNSKÉ)

RAW BROWNIE (BEZ LAKTÓZY, BEZLEPKU, VEGÁNSKÉ)

Toto raw brownie je opravdu luxusní dezert, který lze jednoduše připravit pomocí kuchyňského robota Magimix.

Originální brownie obsahuje spoustu cukru, másla, vajec a to vše (hlavně cukr) činí těsto velmi lepkavým. Tuto lepivost je dost obtížné dosáhnout, pokud nepřidáte dostatek cukru. Vyzkoušela jsem spoustu alternativních receptů, ale nikdy nebyly tak mazlavé a sladké, jak si myslím, že je originální. Toto raw brownie však na rozdíl od ostatních chutná stejně dobře ne-li víc, než to původní. Od datlí je dostatečně lepkavé a sladké. Tuto sytost zjemňuje přidaný kakaový prášek a špetka soli.


Ricottovo hráškové pesto z těstovinami pomocí Magimix

Ricottovo hráškové pesto z těstovinami pomocí Magimix

Potřebujete skvělý tip na rychlý oběd či večeři? Pomocí Magimix i tento recept zvládnete za pár minut. Ricotta je přímo ideální na různé omáčky na těstoviny, tentokrát jsem si připravila pro vás verzi s hráškem, česnekem a bylinkami, ke zředění omáčky vám stačí nechat si alespoň 1/2-1 hrnek vody z těstovin.


Rajčatový protlak

Rajčatový protlak

Stále méně lidí zavařuje, protože buď nemá na to čas, nebo neví jak na to, případně spoléhá na obchod, kde si ho umí pořídit. Avšak jedna věc je jistá. Do domácích přetlaků nedáváme žádné konzervanty!


RAJČATOVÉ PENNE S KARAMELIZOVANÝMI CHERRY RAJČATY

RAJČATOVÉ PENNE S KARAMELIZOVANÝMI CHERRY RAJČATY

Rajčatové těstoviny jsou velmi jednoduché jídlo, ale v tomto případě je omáčka trochu jiná, než ta tradiční. Na těstoviny použijeme omáčku ze syrových rajčat, a poté je smícháme s karamelizovanými cherry rajčátky. Celkem potřebujete pouze 5 ingrediencí. Určitě vyzkoušejte tyto těstoviny v těchto vedrech.

Další