Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Chutě v sobě nesou vzpomínky (samozřejmě i vůně). Je neuvěřitelné, že jedna chuť dokáže oživit tak starou vzpomínku. Takhle jsem byla i já s kokosovými kuličkami, které jsem si připravila poprvé v životě před dvěma týdny. Vyvolaly vzpomínky z mého dětství, na které jsem se už ani nepamatovala, dokud jsem nedostala první kulku do úst. Každý, kdo byl dítětem na začátku 80. let ví, že v cukrárnách nebylo na výběr mnoho sladkostí – děti měly nejraději kokosové kuličky. Jedli jsme je, když jsme se dostali do cukrárny.

Jsem zvědavá, jestli i ve vás některé vzbudí tento recept vzpomínky. Vyrobeno s láskou pro vás!


Koláč s dýňovým krémem - Vegan

Koláč s dýňovým krémem - Vegan

Velice chutný dýňový koláč. Těsto si můžete připravit několik dní předem, takže koláč můžete upéct velmi rychle pro každou příležitost. Tato dávka vystačí pro 6-8 osob


Hummus s červenou řepou

Hummus s červenou řepou

Jedná se o základní recept na hummus, do kterého jsem přidala středně velkou upečenou červenou řepu (může se přidat i syrová nebo vařená). Ne příliš velkou, aby neměla příliš výraznou chuť. Konečným výsledkem bude opravdu tak krásná bramboříková barva, která okouzlí každého. Nyní v dýňové sezóně si můžete připravit i dýňový hummus tak, že do základního receptu přidáte trochu pečené dýně a jemně jej rozmixujete v kuchyňském robotu Magimix. Může se natřít na chléb nebo se může do něj namáčet nakrájená zelenina (mrkev, kedluben, okurky), případně sušenky či podávat k pečené zelenině.


Zelené smoothie

Zelené smoothie

Vyrobit zelené smoothie je tak jednoduché a přitom je takové chutné. Pro ty, co ho ještě nevyzkoušeli, určitě doporučujeme. Najděte si na něj 5 minut. Tento recept může být pro vás základem, který můžete libovolně obměňovat surovinami, které máte doma. Např. můžete z něj vynechat jablka nebo přidejte nějaké jiné ovoce, případně zeleninu.


Koláč z červené řepy a čokolády

Koláč z červené řepy a čokolády

Od červené řepy se nemusíte bát, nebude mít koláč řepnou příchuť, protože je v něm dostatek rozpuštěné čokolády a kakaového prášku, aby byl dostatečně čokoládový. Červená řepa dodá koláči šťavnatost a nádhernou barvu.


TOFU RICOTTA

TOFU RICOTTA

Tofu ricotta se velmi dobře hodí k těstovinám lasagne se zeleninou, rajčatovou omáčkou, k zapékaným těstovinám s lilkem (vrstvené na sobě těstoviny / lilek). Výborně chutná natřená na topince s velkou porcí salátu a dokonce i s grilovanou zeleninou. Tofu ricotta se dá využít na mnoho způsobů a je velmi, velmi chutná.


Těstoviny s bazalkovým pestem

Těstoviny s bazalkovým pestem

Původní pesto je vyrobeno z piniových oříšků, ale toto moje bude vyrobené z vlašských ořechů. I z nich je velice chutné. Ať je pro vás tento recept průvodcem, dochucení si upravte tak, aby bylo pro vás pesto co nejchutnější. Do původního Janovského pesta jde i parmazán a je vyroben v hmoždíři. Já však žádný sýr nepoužiji (ani veganský) a zpracovávat ho budu do krémové konzistence v kuchyňském robotu.


Nutelové plátky

Nutelové plátky

Jde o takovej drobnej pamlsek, kterej po lahodné večeři nebo ke kávě dokonale zažene chuť na sladké. Základ je drobivý a krém pompézní, který se slanými pistáciemi a bobulemi goji na vrchu doslova explodují v ústech.


Piňa colada

Piňa colada

Stačí pouze 4 ingredience a kvalitní mixér, který má skleněný džbán a extrémně vysoké otáčky, díky čemuž za pár sekund vykouzlí krásné krémové konzistence.


Opékané soba (pohankové) těstoviny se zeleninou

Opékané soba (pohankové) těstoviny se zeleninou

Zvláštností tohoto receptu je, že jsem ho připravovala zcela bez tuku. Zeleninu a tofu jsem také opékala bez tuku. Jedině do zálivky se přidává sezamový olej, který zde funguje spíše jako "koření". Tofu je možné opékat spolu se zeleninou, ale já jsem ho připravila na druhé pánvi, aby bylo dobře dokřupava opečené, protože jím na konec posypu podávané jídlo.


Zavařování leča na zimu

Zavařování leča na zimu

O víkendu jsme zpracovali více než 20 kg zeleniny na lečo. Zabralo nám to pomocí Magimix pouze tolik času, jako kdybychom byly ručně pouze cibuli nakrájeli. Magimix je srdcem kuchyně.


Chutný čerstvý salát s dresinkem

Chutný čerstvý salát s dresinkem

Kuchyňský robot Magimix Mini Plus je jako stvořený do malých kuchyní a malých domácností. Je tak spratný, že se vám vejde dokonce i na parapet. Malý, šikovný a spolehlivý pomocník, kterého budete mít vždy po ruce. Podívejte se, jak rychle a jednoduše zvládne i přípravu tohoto skvělého salátu.


Broskvový nanuk s čokoládou

Broskvový nanuk s čokoládou

V létě mám nejraději broskvové smoothie vyrobené z dobře vychlazených broskví. Z tohoto smoothie si snadno připravíte pro děti i zdravý nanuk.


Pražená kukuřičná salsa

Pražená kukuřičná salsa

Kukuřičná sezóna je ještě v plném proudu. Pokud ještě chystáte grilovačku řekněme s mexickou tématikou, tak se bude perfektně hodit do vašeho repertoáru, ale je také ideální na lehkou večeři, když si naplníte tortillu samými dobrůtkami.


BROSKVOVÉ MUFFINY

BROSKVOVÉ MUFFINY

Nepříliš sladký muffin plný šťavnatého ovoce, je dobrou alternativou k snídani, svačinu, nebo dokonce si ho můžeme vzít s sebou i na piknik.


KUKUŘIČNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

KUKUŘIČNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Vyzkoušejte jednu z oblíbených letních krémových polévek. Potřebujete minimum surovin a máte ji hotovou za 20-25 minut. Podávejte s tortillovými lupínky, guacamole, salsou a budete mít kompletní mexický oběd / večeři.


Borůvkové mini palačinky

Borůvkové mini palačinky

Tyto jemné, baculaté mini palačinky s borůvkami jsou přirozeně sladké od banánu a jemně nakyslé od borůvek, které nám pukají v ústech.


Plněná cuketa - vegetariánsky recept

Plněná cuketa - vegetariánsky recept

Málokdo zjistí, že v této náplni vůbec není maso.

Jednoduché a lehké jídlo, které dobře zasytí i větších jedáků, ale přitom nezatíží v těchto letních vedrech.

Určitě vyzkoušejte!

Další
|